beats by dre cheap

Roditelji

Pročitah ovaj post kod Deli o majkama...I ja sam zagovornik onih roditelja koji drže svoje bebice dalje od prostora društvenih mreža. Ono: "Irman u 12.03 h". Sljedeća slika: "Irman u 12.38 h, nakon što je ručao.". Naravno da volite svoju djecu i da su ona vama najbitnija i najljepša trenutno, ali pokušajte na drugačiji način da ispoljite tu svoju ljubav prema njemu, bez bombardovanja drugih ljudi na društvenim mrežama. Učinite to da što više gledaju i zapamte vaše oči i osmijeh, prije nego otvor kamere ili blic.
Ali... bolji su i takvi roditelji nego nikakvi. Vidjela sam neki dan dok sam čekala autobus majku koja je sva utegnuta i top sređena šetala sa svojim malim sinom. Dječak je očito tek prohodao.Njegova brižna majka je podigla glavu, gleda okolo i vuče dijete za ruku koje je jadno trčkara za njom. Valjda je sasvim normalno da dijete koje je tek prohodalo ne može imati korak mjerljiv koraku odrasle osobe. A, pored toga mu je sve interesantno i svako malo bi zastao da vidi i posmatra ovo ili ono. 
Dok sam šetala večeras sa bratom, prolazeći pored jedne kuće, čula sam kako očuh istjeruje djecu napolje po ovom snijegu i zimi da unose drva. Poslije sam čula kako dječak cijepa drva a djevojčica, njegova sestra tovari na kolica i prevozi. Sad. U 6 sati naveče. Pored toga, dječak koji je stariji ima 10 godina. A nije to prvi put da sam čula kako plaču, kako očuh na njih galami. Nisam jednom vidjela dječaka sa ogrebotinom ili modricom na licu ili rukama. Jednom smo mama i ja zovnuli to dvoje djece da im damo neke odjeće jer je sasvim normalna slika njih u poderanoj i prljavoj odjeći. I djeca kao djeca su sama počela da pričaju, bez ikakvih naših pitanja. "Ja svakome smetam... Ove ruke me bole, ja moram ljuljati i uspavljivati onu njegovu djevojčicu. A ona neće da spava i samo plače, i onda on mene udara...".


http://.blogger.ba
04/01/2017 18:41