beats by dre cheap

Donja crta, povlaka ili post o zimi

Svašta mi pada od jutros na ovaj moj um, zamrsile se sve misli, aman zaman...htjela bih pisati neki smislen post iako ne znam ni odakle ta potreba...Ali, eto... na kraju se skontam da je to nemoguće i da ću jednostavno ovako par crtica napisati.

Što se tiče zime i minusa....Meni i godi. Volim zimu, snijeg, hladnoću. Nek se zna koje je godišnje doba na redu. Tako sam naučila. I to mi je recimo interesantno za ovo naše područje i naš narod. Na stranu to što im (nam?) nikad ništa ne godi. Ono, snijeg pada: "Joj ovog snijega, lijepo ljeto!". August, sunce sija: "Joj ovog sunca više, da hoće malo razgalit snijegom."...itd.
Ali, ono što je specifično je recimo... imate krajeve svijeta ono gdje su normalne temperature konstantno u velikom minusu. Ili krajeve svijeta gdje je uvijek toplo. London, gdje je uvijek kišno... itd. Ali, što se tiče Bosne i ove regije..Majka priroda se malo igrala. "Daj im sve", reče. I bi tako. Zimi imamo metar snijega i temperature od -25, ljeti suše i temperature +35. Na jesen nam kiše ljevaju...i tako. Bosanski čovjek naviknut na sve to. Kulira.

Ono što mi je još interesantno je to što se lakše naviknemo na hladnoću nego na toplotu. Mislim barem ja...Iako nikad ne rondam jer znam da ne mogu ništa promijenit. Uglavnom, par dana hladnoće i već ti sasvim normalno dođe da se moraš dobro obući, ne iznenadiš se kad izađeš napolje. A ljeti... 30 dana za redom se skuha,  31. dan ćeš opet izaći napolje i reći: "Joj jest vruće! Štaj' 'vo 'vako?"
Oduži mi se post o zimi. Još malo evo, svakako nema nikakvog smisla što čitate ako ste i dovdje došli. Gledam jutros kroz prozor...smeta mi ove zime jedino to što nema puno snijega a sve je okovano ledom. Pogotovo kod nas jer su ilice otkako je pao snijeg očišćene samo jednom sa malo posipnog materijala i nimalo soli. Al hajd, nejse, što bi rekao narod.
Pošla sam reći da sam ja navikla na zime gdje od težine snijega pucaju grane u obližnjoj šumi.

A i zimska idila...Jedna od najljepših stvari i doživljaja su zimske noći gdje je sve nekom magijom osvijetljeno iako nema svjetla u blizini, i gdje vlada ona spokojna i mirna tišina, što opušta.

Što se tiče početka nove godine... Zadovoljna sam sa ovih 11 dana što su prošli. Malo sam bila tužna iz nekih razloga koji nisu ni bitni. Čitam, crtam, slikam, pjevam, zezam se sa svojima u kući, šetam povremeno...Neki dan sam se grudvala s bratom, na pola ulice. Ko dva kretena... Al neka nas. :) I naravno...čekam da vidim...A. :)

Punim baterije za sve što me čeka... Nadam se da i vi tako radite... :)

Sretno svima još jednom u borbi sa novim vjetrenjačama ove godine.

Dodatak... Najslađa stvar koju sam mogla vidjeti... Meni suze krenule na oči Klikne me, vidi što sam meden

Dodatak 2...  U skladu sa zimskim čarolijama


http://.blogger.ba
11/01/2017 14:12